Grattis, Familjebostäder!

Grattis säger vi till vår kund Familjebostäder! Renoveringen av Tellusgatan i Bergsjön blev Årets bästa renoveringsprojekt, när SABO delade ut pris på Fastighetsdagarna som avslutades igår.

Två av tre nominerade projekt var faktiskt Familjebostäders – det andra gällde renovering med fokus på tillgänglighetsanpassning av ett åttavåningshus från tidigt 60-tal på Skäpplandsgatan i Högsbo.

Tellusgatan i Bergsjön var tidigare en ökänd adress i Göteborg. Det jättelika bananformade huset är Familjebostäders största fastighet och var också det sämsta i hela beståndet. Huset upplevdes som otryggt och var så slitet att rivning diskuterades. Men efter renoveringen som omfattade allt från ny fasad, nya kök och balkonger till solceller, ny utemiljö, nya entréer och konstnärlig utsmyckning i samarbete med hyresgästerna är de boende tillbaka på Tellusgatan – stolta och glada. Nu är det istället kö för att få bo där.

”En drastisk omvandling i tät dialog med hyresgästerna var jätteviktigt. De och hela Bergsjön skulle känna att vi satsar på dem”, säger Sara Hamon som är fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder (i mitten på bilden).

På Long Tall Sally är vi glada och stolta att vi fått hjälpa Familjebostäder att dokumentera sina projekt och lyfta fram hur den miljömässiga och inte minst sociala hållbarheten påverkas i Göteborg.

Läs mer om Familjebostäders projekt här!